Hoe ga jij om met verzuim?

Verzuim is al lange tijd een groot probleem voor bedrijven in Nederland. Het tast niet alleen de productiviteit van bedrijven aan, het leidt ook tot hogere kosten voor werkgevers. Deze problematiek vraagt om effectieve oplossingen. Eén van de meest veelbelovende antwoorden ligt in professioneel casemanagement.

Een overzicht van het verzuim in Nederland

Volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was het verzuimpercentage in 2023 gemiddeld 4,5%. Dat betekent dat op elke werkdag 4,5% van de werknemers niet aanwezig was vanwege ziekte. De oorzaken van dit verzuim zijn divers, variërend van fysieke gezondheidsproblemen tot mentale aandoeningen zoals burn-out en stress. Vooral in sectoren zoals de zorg, het onderwijs en de bouw zijn de cijfers hoog.

Oorzaken van verzuim

De toename van het verzuim kan aan verschillende factoren worden toegeschreven. Werkdruk, balans tussen werk en privé en de werkcultuur spelen allemaal een rol. Daarnaast hebben langdurige ziektegevallen een grote impact op de cijfers. Werkgevers staan voor de uitdaging om niet alleen het verzuim te registreren, maar ook effectieve maatregelen te nemen om dit terug te dringen.

De rol van Casemanagement

Casemanagement biedt een structurele aanpak om verzuim binnen organisaties te beheersen en terug te dringen. Een casemanager fungeert als schakel tussen de werknemer, de werkgever en eventuele medische professionals. De casemanager kan oorzaken van verzuim identificeren en strategieën ontwikkelen om werknemers te ondersteunen bij hun terugkeer naar werk.

Vakopleiding verzuim Kader Academy

De casemanagement vakopleiding van Kader Academy

Bij Kader Academy bieden we een uitgebreide opleiding Casemanagement aan, speciaal ontworpen om professionals de kennis en vaardigheden te geven die nodig zijn om effectief verzuim te beheersen. Onze opleiding richt zich op zowel theorie als praktijk, waardoor deelnemers direct toepasbare technieken leren.

Wil jij een positieve impact hebben op de werkomgeving? Download dan nu onze brochure en ontdek hoe de opleiding Casemanagement bij Kader Academy je kan helpen om jouw carrière naar een hoger niveau te tillen. Met de juiste kennis en tools kun jij het verschil maken in de gezondheid en productiviteit van organisaties.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *