Blog schrijven in ICM BlogLab

Je gaat dus een blog schrijven en dit publiceren op ons bloglab.

Hoe werkt het blog schrijven?

Omdat je met WordPress werkt, hoef je eigenlijk niets van html-codes of programmering af te weten. Wel is het handig je een klein beetje in te lezen, zodat je wel ongeveer weet wat er gebeurt. Daarover vind je op de DLO wat basisinformatie. Hier beperk ik me tot de meest praktische zaken over de werking van WordPress.

Continue reading

5 Dordtse restaurants in de Gault&Millau gids

Op maandag 13 februari werd de nieuwe restaurantgids van Gault&Millau gepresenteerd en maar liefst 5 Dordtse restaurants hebben een plekje in deze gids veroverd. Er staan dus 5 Dordtse restaurants in de Gault&Millau gids. Het verschil tussen Gault&Millau en Michelin gids is minimaal, ze hebben hun eigen manier van beoordelen.

5 Dordtse restaurants in de Gault&Millau gastronomiegids

DeliCees 14/20 en 2 koksmutsen

Naast de idyllische ligging aan de voet van de Grote Kerk, blinkt dit restaurant in culinaire hoogstandjes. Het menu van DeliCees volgt de seizoenen en de keuken is Frans-klassiek georiënteerd en worden verrijkt met Spaanse en Indische accenten. Gastvrijheid, persoonlijke benadering en kennis staan hoog in het vaandel. Kwaliteit, liefde en aandacht is wat je proeft.

Meer DeliCees

Kop van ’t Land 14/20 en 2 koksmutsen

Gault&Millau noemt de keuken van Kop van ‘t Land opmerkelijk en innovatief. De prachtige locatie middenin de natuur is een grote inspiratiebron voor de gerechten. Kop van ‘t Land serveert enkel vegetarische gerechten, iedere week geniet je van een nieuw menu. Ze omschrijven het ook wel als ‘smaakbommetjes’. Kortom: de moeite waard om meerdere keren terug te komen!

Meer Kop van ‘t Land

Visrestaurant De Stroper 12/20

Visrestaurant De Stroper ligt aan een van de mooiste havens die Dordrecht kent. De Stroper bestaat al sinds 1987 en heeft zijn naam te danken aan de oprichter die regelmatig op paling stroopte in de Biesbosch. Volgens Gault&Millau zijn de troeven van dit restaurant na 4 decennia nog steeds de familiaire sfeer, centrale kleine keuken, betaalbare kaart en kwieke jongedamesservice. De keuken kan beschreven worden als de klassieke Franse keuken als basis, in een modern jasje gestoken, waarbij veel zorg besteed wordt aan de kwaliteit van de seizoensproducten, die veelal biologisch zijn.

Meer De Stroper

Bistro Twee33 12/20 (nieuw!)

Nieuw in de lijst is Bistro Twee33. Het geheim volgens Gault&Millau is de combinatie van uitstekende bistro klassiekers, heerlijke wijnen, fijne sfeer en fatsoenlijke prijzen. Er zijn geen verplichte menu’s want de à la carte keuzes zijn uitgebreid. Door de gerechten van de kaart te proeven komt het echte gevoel van Frankrijk naar boven. Om de authentieke gerechten te completeren is er een unieke wijnkaart samengesteld. Een terechte nieuwkomer in de gids!

Meer Bistro Twee33

Villa Augustus 12/20

Villa Augustus is gevestigd op de locatie van een voormalige watertoren, middenin een tuin van 1,5 hectare. Het pomphuis is omgebouwd tot restaurant en alle groenten, kruiden en fruit gaan direct na de oogst naar de koks. Vanuit de open keuken, het hart van het restaurant, maken zij dat zo lekker (en mooi) mogelijk klaar.

Meer Villa Augustus

Milieu monitoring – Behoud de controle

Milieu monitoring is een cruciaal proces binnen de farmaceutische en biotechnologische industrie. Het monitoren van het milieu geeft inzicht in buitensporige microbiële niveaus als gevolg van ineffectieve reiniging of problemen met personeel/apparatuur. Ook ben je in staat om het microbiële gehalte in de lucht van je clean room en oppervlaktes te bepalen en monitoren. 

Behoud de controle en voldoe aan de richtlijnen voor milieu monitoring

De recent gepubliceerde Annex 1 heeft strengere richtlijnen voorgeschreven. Milieu monitoring zal een cruciaal onderdeel vormen in het ontwikkelproces van steriel geproduceerde medicijnen. Hoe behoud ik de controle? Welke testen moet ik uitvoeren? Hoe zet ik een programma voor milieu monitoring op? Afhankelijk van uw behoeften kunnen onze experts bij Eurofins hun jarenlange ervaring gebruiken om u te ondersteunen bij het opzetten en implementeren van een kosteneffectief, efficiënt en GMP-conform milieu monitoring programma.
Milieu Monitoring
Milieu Monitoring – Hoe behoud ik de controle?

Kabels strippen voor inlevering.

Het is op dit moment bijzonder lucratief om je restant kabels te strippen voor inlevering bij de metaalhandel. StripMeister maakt duurzaamheid rendabel.

Kabels kun je strippen: koper is geld.

De StripMeister


Om een lange levensduur te garanderen is de ombouw van een StripMeister vervaardigd uit een solide en hoogwaardige aluminiumlegering. Alle componenten zijn zeer nauwkeurig bewerkt en afgewerkt. Geen enkele andere kabelstripmachine past zo goed in elkaar en werkt zo soepel als de StripMeister. De kabelstripmachine is op drie manieren te monteren: klemmen aan een werkbank, vastschroeven op hout, of vastzetten met een bankschroef.

Een StripMeister voor elke portemonnee


In Nederland bieden we vier verschillende uitvoeringen van de StripMeister aan, waardoor er in elke prijsklasse een machine leverbaar is. Hierdoor is het voor vrijwel iedereen mogelijk om kabel te recyclen. Door je kabels te strippen voor inlevering, draag je niet alleen bij aan een beter milieu, je kabelafval is ook nog eens veel meer waard. Door de hoge koperkoers is de waarde van schoon koperdraad bijna twee keer zo hoog dan de waarde van ongestripte kabels. Vanwege de grondstoftekorten zijn er zelfs diverse partijen die geld over hebben voor restanten PVC. De investering in één van deze vier stripmachines is dan ook snel terugverdiend.

apparaat waarmee je kunt kabels strippenVraag naar de beschikbaarheid of een demonstratie bij uw plaatselijke groothandel. Of ga naar Kabelstripmachines – Wire Stripping Machine

Drempelhulp maken of zelf plaatsen?

Drempelhulp maken of drempelhulp zelf plaatsen?

Wanneer u een drempelprobleem heeft dan zult u zich er vaak eerst geruime tijd aan ergeren voordat er actie wordt ondernomen. Want hoe moet een drempelprobleem immers worden opgelost? Gaat u een drempelhulp zelf maken, gaat u zelf een drempelhulp plaatsen of laat u een drempelhulp maken en plaatsen? Allemaal vragen waarop u een antwoord moet vinden om te komen tot een goede drempeloplossing.

Drempelhulp zelf maken of drempelhulp zelf plaatsen

Houten drempelhulp maken

U kunt een houten drempelhulp zelf maken, met het juiste gereedschap heeft u zo een drempelhulp van hout gemaakt. Maar veel hout is niet geschikt als drempelhulp hout. Een drempelhulp van hout is niet massief kan daardoor makkelijk doorzakken. En dan heb je als materiaal ook drempelhulp hout nodig wat bestand is tegen water. Immers een houten drempelhulp houdt water vast en gaat hierdoor uitzetten en doorzakken.

Aluminium drempelhulp maken

Hout is niet het beste materiaal voor een drempelhulp. Het is dan wel eenvoudig te bewerken, maar een drempelhulp van hout voldoen meestal niet. Over dus naar een ander materiaal, aluminium. Aluminium is materiaal wat geen water opneemt en ook is het van massief materiaal. Aluminium is verkrijgbaar in verschillende diktes, waardoor een aluminium drempelhulp erg stevig kan worden gemaakt. Nadeel aan een aluminium drempelhulp maken is dat het specifieke gereedschappen vereist. Deze heeft niet iedereen tot zijn beschikking. Een drempelhulp van aluminium zelf maken is daarom dan ook best lastig..

Drempelhulp kopen

Wilt u geen drempelhulp zelf maken dan kunt u ervoor kiezen om een kant en klare drempelhulp te kopen. Het voordeel is dat u dan snel een geschikte drempelhulp heeft. Gaat u een drempelhulp kopen dan kunt u kiezen uit diverse materialen, verschillende hoogtes en verschillende breedtes. In de meeste gevallen vindt u dan een passende oplossing. Moet er toch nog een aanpassing worden gedaan dan wordt dat voor u gedaan. U hoeft dus niet over specifieke gereedschappen of materialen te beschikken.

Drempelhulp zelf plaatsen

Wanneer u een drempelhulp heeft aangeschaft dan is nog de vraag: gaat u de drempelhulp zelf plaatsen? Bij drempelhulpen.com werken we met drempelhulpen die u, in de meeste gevallen, eenvoudig zelf kunt plaatsen. Wij zorgen ervoor dat u een drempelhulp op maat ontvangt en u kunt de drempelhulp zelf plaatsen. Vaak volstaat de montage van een drempelhulp door deze enkel op de juiste plaats te leggen. Wilt u de drempelhulp toch aan de ondergrond of het kozijn bevestigen dan is dit te doen door de drempelhulp vast te kitten, te schroeven of te bevestigen door middel van een (vooraf aangebrachte) lijmlaag.

Eigenlijk is het helemaal niet nodig om u eerst aan een drempelprobleem te storen alvorens het probleem op te lossen. Op drempelhulpen.com besteld u gemakkelijk een passende drempelhulp en daarna is deze, zonder specifieke vakkennis, heel goed zelf te monteren.

Debiteurenrisico beheersen

Blog #1: Controle over uw debiteurenrisico

Uw debiteurenrisico is een zaak van ons allemaal. Een laag debiteurenrisico levert in alle opzichten veel voordeel op. Wist u dat u het beheersen van het debiteurenrisico al kunt starten voor de behandeling plaatsvindt? Het is belangrijk om een aantal zaken te checken en uw zorgconsumenten te informeren. Ook in uw klantportaal zijn er een aantal handelingen die u kunt doen. Welke dat zijn, leest u in deze blog!

Allereerst: informeer uw zorgconsument!
Niemand zit te wachten op onverwachte kosten. Daarom is het goed om de zorgconsument vooraf aan te geven wat een behandeling (ongeveer) kost. Volgens de Regeling Mondzorg van de NZa is het zelfs verplicht om boven een bedrag van € 250,- een begroting te maken.

Speciaal voor mondzorgaanbieders: Maak gebruik van Pien!
Wist u dat Pien al sinds 2015 een label is van Infomedics? Pien is een programma waarin u direct kunt zien hoeveel ruimte er nog is voor een vergoeding van een behandeling. Zo informeert u de zorgconsument direct over de eigen bijdrage. We hebben Pien dit jaar helemaal vernieuwd om de berekening nóg nauwkeuriger en eenvoudiger voor u te maken. Vraag uw softwareleverancier hoe u gebruik kunt maken van de upgrade!

Daarnaast is het goed om aan te geven dat de rekening van Infomedics komt. Dan ziet een zorgconsument deze minder snel over het hoofd in de mail of tussen de post. 

Stuur de rekening digitaal en check de gegevens
Digitaal factureren heeft veel voordelen: behalve dat het milieuvriendelijker is, voorkomt u dat de rekening zoekraakt in de post of over het hoofd wordt gezien tussen de reclamefolders. Wij versturen ook de 1e en 2e herinnering digitaal.

Digitaal factureren is veilig door de tweestapsverificatie en uw zorgconsument kan áltijd de rekening inzien. Ook het downloaden van de rekening en eventueel indienen bij de zorgverzekeraar gaan zo veel makkelijker. De zorgconsument kan de rekening direct betalen met iDEAL, zonder extra kosten. 

Let op: Als uw zorgconsument verhuist, of het e-mailadres en/of 06-nummer wijzigt, moet dit worden aangepast in uw praktijksoftware vóór het invoeren van de behandeling. Op het moment dat de rekening niet binnen de gestelde termijn wordt betaald, heeft dit invloed op uw debiteurenrisico. Dit is gemakkelijk te voorkomen, door te zorgen dat de rekening aan het juiste (e-mail) adres wordt bezorgd.

Debiteurenrisico tips

Houd de openstaande actielijst in de gaten
De openstaande acties vindt u op Infomedics Inzicht. Wij adviseren om minimaal wekelijks even in het portaal te kijken of er openstaande acties zijn, zodat u tijdig kunt ingrijpen. Als uw zorgconsument de rekening vergeten is of als deze verkeerd is bezorgd, dan kunt u met een simpel telefoontje voorkomen dat een rekening wordt overgedragen aan het CMIB. Bij het CMIB nemen de incassokosten toe tot 15% van de hoofdsom met een minimum van € 40,-.

Wij raden u ook aan om regelmatig de geblokkeerde zorgconsumenten te checken. Een zorgconsument wordt geblokkeerd op het moment dat er een nieuwe declaratie wordt gedaan en er al een rekening bij het CMIB of de deurwaarder ligt. Infomedics neemt het debiteurenrisico van de nieuwe vordering dan niet over.

Stel een verantwoordelijke aan voor uitvoeren openstaande acties
Wilt u zeker weten dat er geen acties blijven liggen, waardoor een rekening onverhoopt niet betaald wordt? Wijs dan één of twee verantwoordelijken binnen het team aan om de openstaande acties in de gaten te houden. Wij raden bovendien aan om wekelijks te declareren, zodat het sneller duidelijk wordt als er betalingsproblemen zijn.

Wilt u meer weten over het beheersen van uw debiteurenrisico?
Download ons kennisdocument hieronder en lees wat u verder kunt doen om uw debiteurenrisico te beheersen! 

https://www.infomedics.nl/sites/infomedics/files/2021-04/200527%20Infomedics%20Kennisdocument%20-%20Uw%20debiteurenrisico%20beheersen.pdf

De bewezen voordelen van kunststofleidingen

De bewezen voordelen van kunststof leidingen

Wat zijn de voordelen van kunststof leidingen? Die vraag beantwoorden we hier. De kunststof waterleiding deed zo’n twintig jaar geleden haar intrede in Nederland. Deze waterleiding voor zowel warm als koud water is niet meer weg te denken in de moderne woningbouw. In dit artikel bekijken we de voordelen van kunststof waterleiding.

voordeel van kunststof KIWA leidingen.

Kunststof waterleidingen

Vroeger werd lood gebruik voor drinkwaterleidingen, vandaar de term ‘loodgieters’, maar om de kwaliteit en veiligheid van het drinkwater te waarborgen, worden loden drinkwaterleidingen sinds 1960 niet meer ingezet. Naar schatting zijn er nog ongeveer 200.000 woningen met loden waterleidingen.

De huidige drinkwaterleidingen bestaan uit verschillende materialen, maar niet ieder materiaal is geschikt voor iedere toepassing. Materiaal kan bepaalde concentraties aan ongewenste stoffen afgeven. Het is daarom belangrijk dat voor elke toepassing het juiste materiaal wordt ingezet. De moderne kunststof leidingsystemen worden voornamelijk geproduceerd van polyvinylchloride (PVC), polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP). PVC wordt het meest toegepast. Dit materiaal is relatief hard en wordt gebruikt voor de brede hoofdleidingen. Van de hoofdleiding tot de watermeter in huis wordt vervolgens PE gebruikt. Dit materiaal is juist zachter en daardoor makkelijker in bochten te wringen in en rondom het huis. Loodgieters leggen jaarlijks tussen de 25 en 30 miljoen meter drinkwaterleidingen aan in huizen.

Voordelen kunststof waterleiding voor drinkwater

Kunststof waterleidingen bieden vele voordelen. Kunststof leidingen hebben bijvoorbeeld een lange technische levensduur (tot > 100 jaar) en hebben een lagere milieu impact als gevolg van lekkages en breuken dan andere materialen. Daarnaast hebben kunststof waterleidingen veel voordelen voor drinkwater. Hieronder beschrijven we een aantal voordelen.

  • Zeer goed bestand tegen temperatuurwisselingen;
  • Bestand tegen hoge waterdruk;
  • Gladde binnenwand zorgt voor minder aanslagvorming, snellere doorstroming, minder drukverlies en minder stroomgeluid;
  • Licht materiaal is logistiek kostenverlagend, makkelijk hanteerbaar voor installateurs en biedt snellere installatie mogelijkheden;
  • corrosiebestendig