Blog schrijven in ICM Blog Lab

Je gaat dus een blog schrijven en dit publiceren op het ICM Blog Lab

Hoe werkt het blog schrijven?

Omdat je met WordPress werkt, hoef je eigenlijk niets van HTML-code of programmering af te weten. Wel is het handig je een klein beetje in te lezen, zodat je wel ongeveer weet wat er gebeurt. Daarover vind je op de DLO wat basisinformatie. Hieronder lees je de meest praktische zaken over het werken met WordPress als webredacteur.

Continue reading

Begeleiding aan gezinnen met een licht verstandelijke beperking

William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering (JB&JR) is een landelijke gecertificeerde instelling binnen de Jeugdzorg en biedt begeleiding aan gezinnen waarvan de ouders en/of het kind een licht verstandelijke beperking (LVB) heeft.

We voeren jeugdbeschermings- en jeugdreclasseringsmaatregelen uit en bieden in steeds meer gemeentes ook diverse consultatie- en adviesdiensten. Van een eenmalig advies tot preventietrajecten. Daarmee sluiten we aan bij het Toekomstscenario waarin steeds meer wordt ingezet op het voorkomen van gedwongen maatregelen.

Ons aanbod voor gezinnen met een licht verstandelijke beperking

Begeleiding aan gezinnen met een licht verstandelijke beperking

In gesprek

Mensen met een licht verstandelijke beperking komen relatief vaak voor binnen de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Wilt u als gemeenten en professionals in de jeugdzorg meer weten over onze specialistische begeleiding voor gezinnen met een licht verstandelijke beperking in uw wijk? We bespreken graag hoe we met elkaar kunnen samenwerken. Neem contact op met één van onze accountmanagers via: verkoopteam@wsg.nu. Of kom een keer bij ons langs voor een op maat gemaakt werkbezoek.

Neem eens een kijkje in ons magazine: de Bikkel

Meer weten over jeugd- en gezinsbescherming, jeugdreclassering, pleegzorg en opvoedondersteuning? Partners voor Jeugd-magazine de Bikkel geeft je een inkijkje in de dagelijkse praktijk van onze cliënten én onze professionals. Alle edities en verhalen lees je op de website van Partners voor Jeugd.

Ontvang jij de Bikkel nog niet, maar wil je dat wél graag? Mail je naam, organisatie en adres naar bikkel@pvj.nl.

Onze hulp bij jeugdreclassering

Politieman en jeugdreclasseerder praten met jongere in een cel.

Wat is jeugdreclassering?

Krijgt jouw kind een jeugdreclasseerder? Dan zijn er grote zorgen over het gedrag van jouw kind voor de veiligheid van zichzelf andere mensen. Maar wat is jeugdreclassering nu precies? Dat hangt van jullie situatie af. Hieronder lees je alles over jeugdreclassering in verschillende situaties.

Je kind heeft bijvoorbeeld straf van de rechter. Of zorgt vaak voor overlast op straat. Of misschien gaat je kind al heel lang niet naar school?

Onze jeugdreclasseerders zijn er dan voor toezicht en begeleiding. Ons doel is om samen met jou als ouder te voorkomen dat je kind (opnieuw) te maken krijgt met de politie of justitie. Of naar een gesloten inrichting moet. Samen werken we aan een positieve toekomst.

 Over welke situatie wil je meer weten?

  • Toezicht en begeleiding bij schorsing: Wij begeleiden je kind tot aan de strafzitting en bewaken dat je kind zich aan de voorwaarden van de rechter houdt.
  • Toezicht en begeleiding bij straf: Komt er een jeugdreclasseerder omdat jouw kind is veroordeeld door de kinderrechter? Dan houden wij tijdelijk toezicht op het gedrag van je kind en we regelen de hulp die je kind nodig heeft.
  • Toezicht en begeleiding bij schoolverzuim: Kinderen tot 18 jaar zijn verplicht om naar school te gaan. Gebeurt dit te vaak niet? Dan kun je soms te maken krijgen met een jeugdreclasseerder.
  • Hulp zonder maatregel: Wanneer er grote zorgen zijn over het gedrag van jouw kind, maar je kind nog geen verdachte is of straf heeft. Een mooie kans om problemen op te lossen.

Wat is jeugdreclassering bij William Schrikker? Lees deze verhalen!

Lees alle ervaringsverhalen over jeugdreclassering.

Zie ook: