Marketing in de IT – Wat doe je dan?

Maar, wat doe je dan zoal?” is een vraag die ik regelmatig krijg van collega’s, wanneer ik ze weer ‘ns nodig heb voor een blog of video. Marketing, wat houdt dat dan in? Ik had er eigenlijk niet bij stilgestaan dat de vragen die ik heb over ‘cloud native’ en ‘containerization’ en ‘on premise’ wellicht wel wederzijds zijn met betrekking op mijn marketingwerk.

Marketing is ongelooflijk breed. Volgens de Online Marketing Agency is het “Marketing is het vakgebied dat zich bezighoudt met het overbrengen van de waarde van een merk, product of dienst aan de markt, met het doel om zo veel mogelijk van de betreffende producten of diensten te verkopen.” Hier gaat het dan om de engineers als ‘dienst’, die we verkopen aan bedrijven ter ondersteuning van het IT-team. De marketing-vorm die wij aanhouden is ‘Inbound-marketing’. Dat houdt eigenlijk in dat we mensen laten zien dat we er zijn, zonder heel opdringerig te zijn. Wanneer mensen tegen problemen aanlopen waar ze ons bij kunnen gebruiken, weten ze ons dus zelf te vinden.

Zo werkt onze inbound marketing

Door blogs, videos, evenementen en meetups brengen we ‘Fullstaq’ naar buiten. We leggen geĆÆnteresseerden uit wat we doen en waarbij we kunnen helpen zodat mensen van ons horen. Door uit te leggen wat we doen, kunnen potentiĆ«le klanten erachter komen dat ze wellicht een probleem hebben dat wij voor hen kunnen oplossen.

Social media, blogs en videos

Voor de communicatie rondom Fullstaq gebruiken we vooral Social Media en dan met name LinkedIn. Hier is namelijk een heel groot deel van de ICT-industrie actief. Zo kan iedereen elkaar dus ook makkelijk vinden. Het voordeel van Social Media is dat het wederzijds is. Je kan dus daadwerkelijk een gesprek voeren met een potentiele klant of medewerker. In plaats van dat je alles maar naar iemand toe gooit en hoopt dat ze er wat mee doen. De video’s die we maken helpen ook bij de marketing. Ze zijn namelijk bewijs van dat we weten wat we doen. Zo hoeft niemand te twijfelen aan ons kennisniveau.

Benieuwd wat er nog meer bij komt kijken? Stuur me vooral een berichtje met specifieke vragen op Slack, dan kan ik ze beantwoorden in de volgende blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.