Hoe kleed je je sexy boven je 40e?

Toen je jong was, en nog slank en strak, kreeg je vaak complimentjes over je uiterlijk. Een makkie om sexy gekleed te gaan. Blote benen, decolleté of een blote schouder. En anders een skinny jeans of een strak T-shirt. Maar hoe kleed je je sexy na je 40e?

Van achteren lyceum, van voren museum?

Nu je wat ouder bent, word je onzekerder over je uiterlijk. Je ziet in de spiegel dat je lichaam van vorm verandert. En weet niet meer hoe je nog sexappeal in je outfit krijgt. Je wilt natuurlijk niet het “van achteren lyceum, van voren museum”- effect creëren.
Het moet dus stijlvol en toch sexy zijn. Maar hoe doe je dat?

Hou het stijlvol en vermijd te strak en te bloot

In vroegere jaren kwam je goed weg in je strakke broek of legging. Nu is het beter om een mooie broek, jeans of pantalon te dragen. Er is genoeg keuze in mooie smalle modellen waarin je figuur goed uitkomt. Een strak T-shirt of strakke trui is sowieso niet meer hip. Voor iedereen, maar zeker voor een vrouw boven de veertig is een “bodyflirt” model een betere keuze. Een luxueuze stof die de contouren van je lichaam volgt waardoor iedereen kan zien hoe slank je bent.
Maak subtieler gebruik van bloot. Kies voor een mooie blouse en doe nét een extra knoopje open waardoor je heel af en toe een stukje decolleté ziet. Neem in plaats van een korte rok, een sportieve of een meer gekleed model. Draag er bijvoorbeeld een met een split aan de zijkant waardoor, bij het lopen, je welgevormde been te zien is.

Duurzaam en eigentijds-klassiek

Ook is de keuze voor mooie stoffen een must. Duurzame materialen stralen van zichzelf al klasse uit. Kies daarnaast voor een eigentijdse maar klassieke stijl. Dat kan vrouwelijk, sportief of stoer zijn.
Met de juiste evergreens en goede basics kun je je ook boven je veertigste prima stijlvol-sexy kleden.

Blijf bij jezelf

Probeer niet met alle trends mee te doen. Als het goed is, heb je inmiddels je eigen kledingstijl ontdekt of ontwikkeld. Blijf dicht bij jezelf en kies voor kleding waarvan je weet dat het bij je past en waarin je je goed voelt.

Wees zelfverzekerd

Boven alles is een vrouw het meest sexy, wanneer ze zelfverzekerd is. En bewust van haar lichaam. Sta mooi recht en lach veel. Niets is zo sexy als een zelfverzekerde vrouw. Met een vriendelijke, open houding en een stralende smile.

Dé formule voor een sexy uitstraling boven je veertigste: kleed je stijlvol, wees zelfverzekerd en LACH!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.