Mei 2022


Jeugdformaat investeert in sociale projecten

Gemeenten hebben met jeugdhulpaanbieders in regio Haaglanden afgesproken dat zij een klein percentage van hun omzet besteden aan sociale projecten. Ook wel Social Return on Investment (SROI) genoemd. Jeugdformaat investeert op basis van deze afspraak in mooie projecten die bijdragen aan een betere toekomst van jongeren.

Jeugdformaat biedt specialistische jeugd/en opvoedhulp in de regio Haaglanden. Ruim 1.000 gepassioneerde professionals werken samen aan de ondersteuning van meer dan 10.000 kinderen, jongeren en hun ouders die er op eigen kracht even niet uitkomen. Het doel van deze jeugdhulpaanbieder is het vergroten van toekomstkansen voor kinderen, jongeren en hun gezin.

“Wij zijn er voor alle kinderen, jongeren en hun ouders die het op eigen kracht even niet meer redden”

Yvette d’Hamecourt, directeur bedrijfsvoering bij Jeugdformaat, geeft aan dat het in het begin een zoektocht was hoe SROI goed handen en voeten te kunnen geven. “In overleg met onze accountmanager vanuit de gemeente Den Haag hebben we de grenzen opgezocht van wat er ingezet mag en kan worden. We hebben vrijwilligers kunnen inzetten binnen de pleegzorg die de ouders bij diverse taken en bezigheden kunnen ontlasten. Je kunt hierbij denken aan kinderen die graag willen blijven sporten bij hun eigen vertrouwde sportclubs. Sommige pleegouders kunnen de kinderen helaas niet brengen en halen. Dan biedt een vrijwilliger; in totaal hebben we nu ongeveer 50 vrijwilligers die wij kunnen koppelen aan pleeggezinnen.”

Daarnaast heeft Jeugdformaat in het hoofkantoor een medewerker met afstand tot de arbeidsmarkt????  kunnen inzetten die de koffieapparaten bijhoudt en schoonhoudt en bij de lunch hand en spandiensten verricht. Denk hierbij ondermeer aan het helpen met de afwas. De organisatie hiervan verliep via gemeenten Den Haag.

Yvette is op zoek naar andere projecten die via SROI gefinancierd kunnen worden. “Wij zouden bijvoorbeeld graag een schoonmaakbedrijf of een hovenier willen inzetten. Ook onderzoeken wij of er klasjes kunnen komen om ongeschoolde mensen toch te helpen aan een goed diploma. Daarna kunnen zij bijvoorbeeld aan de slag bij het helpen van kinderen en jongeren vanuit Jeugdformaat.” Yvette geeft hierbij wel aan dat dit niet zo eenvoudig is om te verwezenlijken. Het is wel haar `droom´ om dit te kunnen opzetten.

Wat drijft Yvette om dit werk te doen? Het maatschappelijk oog blijven houden voor kwetsbare doelgroepen is een belangrijke drijfveer voor haar. Jeugdformaat kan een bijdrage leveren dat gezinnen en kinderen waar het niet vanzelfsprekend is ook een plek in de samenleving kunnen krijgen.

Website: www.jeugdformaat.nl

E-mailadres: info@jeugdformaat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *