Hoe kan je als je gaat samenwonen kosten besparen?

Het moment is daar. Na maanden zoeken vonden jullie eindelijk jullie droomhuis. Het klussen en inrichten kan beginnen. Natuurlijk weet je dat een nieuw huis en samenwonen de nodige kosten met zich meebrengt. Maar waar kan je als je gaat samenwonen kosten besparen?

Al die meubels. Hoe pak je dat aan?

Nu je de sleutel hebt van jullie droomhuis wil je alles zo snel mogelijk inrichten. Waar kies je voor? Een nieuwe bank of toch die tweezits die je partner al had staan? Het is super leuk om alles nieuw te kopen en samen een nieuwe sfeer of stijl te creƫren. Maar wat doe je dan met alle huidige meubels? Een goede tip is om deze nog voor je verhuizing te verkopen. Zo leveren deze je toch nog wat geld op voor bij je nieuwe bank. Maar het scheelt je ook in de verhuiskosten of een ritje met die gehuurde bestelbus.

Toeslagen, heb je er nog recht op?

Niemand zit erop te wachten. Die enveloppe van de belastingdienst. Nu je samenwoont verandert ook jouw financiĆ«le situatie.  Eerder had je misschien nog recht op zorgtoeslag of huurtoeslag, is dat nu nog wel zo? Vanaf het moment dat je samenwoont kan het zijn dat je ook toeslagpartners wordt. Het is handig om dit vooraf goed te bekijken. Zo voorkom je dat jij een enveloppe ontvangt met de boodschap toeslagen terug te betalen. Dat geld gebruik je toch liever om samen te vieren dat jullie samenwonen?

Samenwonen. Zonder. Gedoe.

Niet heel gezellig, maar wel de moeite waard. Een avond samen jullie verzekeringen doornemen. Jullie hebben allebei een zorgverzekering en/of schadeverzekeringen. Is dat nog allemaal wel nodig? Dubbele verzekeringen betekent ook dubbele premie. Zo levert een avond samen ineens voordeel op. Je hebt nu samen een woning waardoor je ook samen kan verzekeren. Met de woonverzekeringen van OHRA zijn jullie woning en inboedel nooit onderverzekerd. Dat noemen wij Samenwonen. Zonder. Gedoe.

Bereken hier je premie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *