Bali bezoeken tijdens het regenseizoen.

De meeste mensen boeken hun tickets voor Bali niet tussen december en maart of haasten zich zelfs naar Bali wanneer het regenseizoen begint. Ze gaan ervan uit dat het de hele dag zal regenen en dat ze overdag nergens heen kunnen. Maar … het regenseizoen is eigenlijk een geweldige tijd van het jaar om op het eiland te zijn. Dit is waarom.

Een gegarandeerde plek in je favoriete café

Als je ooit in het hoogseizoen naar Bali bent geweest, heb je misschien gemerkt dat veel plaatsen erg druk zijn. Het is moeilijk om een ​​plekje te krijgen in je favoriete café voor lunch of diner omdat het vol zit! In het regenseizoen zijn er echter minder mensen op het eiland. Natuurlijk zijn er nog steeds bezoekers, maar het vinden van een plek in je favoriete restaurant of strandclub is zeker een stuk eenvoudiger!

Sisterfields cafe in Seminyak

Weinig verkeer

Misschien niet iets wat je van een tropisch eiland mag verwachten, maar verkeersopstopping op Bali is een serieus probleem en kan een behoorlijke chaos zijn. Wanneer je Bali tijdens het regenseizoen bezoekt, zul je lang niet zoveel verkeer hebben als in de zomer en kom je met de scooter zeker sneller van A naar B!

Goedkopere verblijven

Een grote JA voor een bezoek aan Bali in het regenseizoen, omdat het veel goedkoper is om in het ‘laagseizoen’ te verblijven. Hotels, villa’s en Airbnb’s kunnen zelfs tot 50% goedkoper worden tijdens het regenseizoen. Je kan makkelijk vier weken blijven voor dezelfde prijs van twee weken in het hoogseizoen. Hallo langer verblijf!

Goedkopere vluchten

Je vlucht wordt ook goedkoper. Moeten we meer zeggen … Waar wacht je nog op? Kijk op Skyscanner, Googleflights of Cheaptickets hoe je je goedkoopste vlucht kunt vinden!

Groen

De regen maakt Bali nog mooier dan het al is. De sawa’s (rijstvelden) zijn ongelooflijk groen, watervallen zijn een must om te bezoeken en de natuur is gewoon weelderig. Alles wordt een beetje groener en bomen worden een beetje groter. Wij houden ervan!

Dromerige zonsondergangen

Je denkt misschien dat de zon niet veel schijnt in het regenseizoen, maar niets is minder waar. Zonnige dagen zijn heel gebruikelijk in het regenseizoen! En nog beter zijn de suikerspin luchten en zwoele zonsondergangen, het is te magisch om te missen!

Zonsondergang, in Kuta

Dansen in de regen

Tenslotte. Het is misschien altijd beter dan in de winter waar je bent gevestigd. Ontsnappen aan de kou is altijd een goed idee! En als het regent, hang je rond in je favoriete café, kijk je naar Netflix en bestel je roomservice, ga je lekker yoga-stretchen of plons je gewoon in het zwembad en dans je in de regen.

Overweeg je tijdens het regenseizoen naar Bali te reizen? Niet aarzelen maar doen!

Fijne reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *